Terrorisme

Onderzoek naar terrorisme

Terrorisme – en de bestrijding ervan – heeft grote invloed op de samenleving. Leidse wetenschappers bestuderen de oorzaken, verschijningsvormen en geschiedenis van terrorisme. Ze verschijnen geregeld in de media om toelichting te geven op nieuws dat met (anti‑)terrorisme te maken heeft.


Artikelen

Een lokaal conflict is niet meer lokaal

Nederland is een relatief veilig land, maar dat blijkt niet uit berichten in de media. Op internet daarentegen zouden we  veel voorzichtiger moeten zijn, zo waarschuwden experts tijdens de conferentie ‘Veiligheid boven alles?!’ Bekijk het videoverslag.


3 oktober: Veiligheid boven alles?!

Hoe veilig is Nederland? En hoe veilig is de Cloud? Veiligheid is bij uitstek een onderwerp dat iedereen raakt. Daarom belichten experts op 3 oktober in Den Haag het veiligheidsvraagstuk vanuit verschillende invalshoeken en gaan ze met elkaar in debat op het snijvlak van theorie en praktijk.


New free online course on ‘Terrorism and Counterterrorism’

The entire world can follow the lectures given by Edwin Bakker, Leiden Professor of Terrorism and Counterterrorism. Is terrorism becoming more deadly? Is deradicalisation possible? These are questions that Bakker wants to address in his Massive Open Online Course, which is accessible to everyone.