Azië en Leiden

Wie meer wil weten over Azië moet in Leiden zijn. De talen, de culturen, de geschiedenis en modernisering van Azië staan centraal in onderwijs en onderzoek. Door de ongekend lange en nauwe relatie tussen Nederland en Azië, is de Universiteit Leiden een van de oudste en beroemdste centra voor Aziëstudies in de westerse wereld.  

Uniek aanbod in Leiden

De Universiteit Leiden is de enige universiteit in Nederland die een uitgebreide studie van talen en culturen van Azië aanbiedt. Een brede bestudering van Azië is mogelijk, maar ook een specifieke focus op China, Japan, India en Tibet, Korea of Indonesië. Tijdens de bachelorstudie verblijven veel Leidse studenten een periode in Azië. De masterstudie is internationaal georiënteerd en trekt studenten van over de hele wereld.


Onderzoeksgebied Asian modernities and traditions

Onderzoek naar Azië vindt onder andere plaats binnen het onderzoeksgebied Asian modernities and traditions. Centraal staat daar de interactie tussen moderniteit en tradities, bekeken vanuit verschillende regio’s en disciplines.

Expertise

Leidse wetenschappers worden vanwege hun expertise regelmatig gevraagd om commentaar te leveren op gebeurtenissen in Azië. Onderwerpen variëren van poliiek, een specifieke Aziatische keuken tot film en religie. De bijzondere band tussen Leiden Universiteit en Azië is ook te zien aan de uitgebreide internationale samenwerkingsovereenkomsten met Azië (Engelstalig) op onderzoek- en studiegebied.

 
Laatst Gewijzigd: 29-07-2011