Keuzegids: derde plek voor Universiteit Leiden

Volgens de Keuzegids Universiteiten 2016 staat de Universiteit Leiden in de ranglijst van brede, klassieke universiteiten op de derde plaats van beste universiteiten om te studeren.

Oordeel studenten

Net als vorig jaar is de Universiteit Leiden derde, na de Nijmeegse Radboud Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen. De plek op de ranglijst is vooral gebaseerd op het oordeel van studenten over de opleidingen.


Twee topopleidingen

De Keuzegids Universiteiten heeft de opleidingen op grond van diverse criteria gewaardeerd op een schaal van 1 tot 100. Elke opleiding die in de ranglijsten van de Keuzegids een totaalscore van tenminste 76 punten haalt, krijgt het predicaat ‘topleiding’.

Uitblinkers

Van de Universiteit Leiden behoren de opleidingen Griekse en Latijnse taal en cultuur en het Leiden University College The Hague (Liberal Arts & Sciences: Global Challenges) volgens de Keuzegids tot de uitblinkers. Bij klassieke talen zien we dat de studenten zeer tevreden zijn over de docenten. Over LUC The Hague zijn de studenten zeer enthousiast: met name over de inhoud van het programma en de vaardigheden die studenten er opdoen.

Beste in het vakgebied

Onder andere Taalwetenschap, Fiscaal recht en Criminologie zijn de beste opleidingen in hun vakgebied. De studenten Taalwetenschap in Leiden vinden zowel de kwaliteit van het programma als die van de docenten ‘om over naar huis te schrijven’. Leiden is op het gebied van Fiscaal recht qua informatievoorziening het beste. En bij Criminologie geven de deskundigen juist een pluim voor het eindniveau van afgestudeerden.

Lees meer

Keuzegids Universiteiten 2016, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

Laatst Gewijzigd: 03-11-2015