Maarten Jansen krijgt Mexicaanse onderscheiding

Maarten Jansen krijgt Mexicaanse onderscheiding

  Prof.dr. Maarten Jansen (Faculteit der Archeologie) is onderscheiden door het Huis van Afgevaardigden en de Regering van de Mexicaanse deelstaat Oaxaca met de Medaille van Verdienste ‘Andrés Henestrosa’ voor zijn wetenschappelijke publicaties over de Mixteekse beschaving, in het bijzonder zijn ontcijfering van de Mixteekse beeldhandschriften uit de voorkoloniale tijd.

De medaille is ingesteld om de nagedachtenis te eren van de vorig jaar overleden beroemde literaire auteur Andrés Henestrosa, zelf van Zapoteekse afkomst. De medaille is de hoogste onderscheiding van de deelstaat ter waardering van personen die zich op buitengewone wijze verdienstelijk hebben gemaakt door wetenschappelijk onderzoek, dan wel literair of kunstzinnig werk, met betrekking tot het cultureel erfgoed en de inheemse talen van Oaxaca, en wordt nu voor de eerste maal uitgereikt.

Jansen werd eerder door de Mexicaanse regering al onderscheiden met het commandeurschap in de orde van de Azteekse Adelaar.

De Medaille van Verdienste ‘Andrés Henestrosa’ wordt aan Jansen uitgereikt op 16 januari 2009 in Oaxaca Stad, in het kader van de culturele week ‘Andrés Henestrosa’.

(20 januari 2009/CH)


Laatst Gewijzigd: 20-01-2009