Dossier Japan

Unieke expertise over Japan

Wie meer wil weten over Japan – momenteel in het brandpunt van de belangstelling in verband met de aardbeving en tsunami – moet in Leiden zijn. De taal, de cultuur, de geschiedenis en het moderne Japan staan centraal in onderwijs en onderzoek. Door de ongekend lange en nauwe relatie tussen Nederland en Japan, is de Universiteit Leiden een van de oudste en beroemdste centra voor Japanese Studies in de westerse wereld.


Artikelen

‘Oost-Azië’ krijgt 4 miljoen te besteden

Het expertisecentrum Modern East Asia Research Centre krijgt de beschikking over een fonds van ongeveer 4 miljoen euro, een legaat dat wordt beheerd door het Leids Universiteits Fonds. Hiertoe is op 4 juli een overeenkomst getekend.


Wat sojasaus ons kan leren over de geschiedenis van Zuid-Korea

‘Drie boeken gepubliceerd binnen een jaar – dat gebeurt maar één keer in je leven!’ Zo reageerde Katarzyna Cwiertka, hoogleraar Moderne Japanstudies, Universiteit Leiden, bij de verschijning van Cuisine, Colonialism and Cold War, het tweede van haar drie nieuwe boeken. Aan de hand van voedsel schetst het boek een beeld van de kolonisatie van Korea door Japan.