Dossier Azië

Azië en Leiden

Wie meer wil weten over Azië moet in Leiden zijn. De talen, de culturen, de geschiedenis en modernisering van Azië staan centraal in onderwijs en onderzoek. Door de ongekend lange en nauwe relatie tussen Nederland en Azië, is de Universiteit Leiden een van de oudste en beroemdste centra voor Aziëstudies in de westerse wereld.  


Artikelen

Universiteit Leiden krijgt Asian Library

De Universiteit Leiden krijgt een uniek expertisecentrum op het gebied van Azië. Dit centrum, de Asian Library, omvat en ontsluit zeldzame Azië-collecties en biedt nieuwe mogelijkheden voor onderzoek en onderwijs.


Leidse studenten toegelaten tot prestigieuze Chinese master

Drie Leidse studenten zijn geselecteerd voor de Yenching Academy, een prestigieus masterprogramma van Peking University. De studenten krijgen een full scholarship (collegegeld, huisvesting en toelage), en zullen samen met studenten van over de hele wereld interdisciplinair onderwijs volgen.


‘Alumni zijn Nederlands beste ambassadeurs’

Nederlandse en buitenlandse alumni zijn de smeerolie  in de relatie tussen Azië en Nederland. Dat was een van de conclusies van de regiodag van de Nederlandse ambassadeurs in Azië en Oceanië. Ze kwamen op 30 januari bijeen in het Leidse Academiegebouw.